Catalin Samoila
Glamour Photography
   Home      Despre mine
Sunt Catalin Samoila, fotograf in Bucuresti, disponibil eventual in alte locatii (inclusiv din strainatate).

Pentru mine a fi de profesie fotograf este atat pasiune, cat mai ales profesionalism intr-o meserie inceputa in secolul trecut ca ucenic si culminand cu facilitatile oferite de prelucrarea datelor digitale din secolul XXI. Consider fotografia ca fiind una din artele frumoase cu care am venit in contact inca din copilarie, prin bunavointa tatalui meu. Datorita regimului comunist nu a putut sa depaseasca granitele si sa isi gaseasca vocatia ca artist plastic, fotograf, actor, cameraman iar pana la urma nici in meseria de electronist. Realizarile sale au ramas in parte la cei carora le-a daruit si desigur in memoria celor care l-au cunoscut.
Pasiunea pentru fotografia glamour am descoperit-o cu primul aparat foto si a devenit apoi genul de suflet. Traducerea cuvantului american  nu are sinonim in limba romana: "farmecul evident al femeilor".
 


Pentru ca sunt mereu in cautarea perfectiunii, am descoperit fotografia ca mijloc in atingerea acestui deziderat, as zice o nisa in artele frumoase.
Sunt mereu in cautarea reprezentarii feminitatii in cea mai buna lumina iar, cea mai mare provocare o constituie tocmai a surprinde  totul intr-o frantura de timp.
Provocarea si mai mare in glamour este abordarea nuditatii in fotografie. Deasemenea si pentru model a renunta la haine si prejudecati inseamna a se descoperi pe sine ca fiinta, a capata incredere in propria persoana si nu in ultiumul rand a deveni constienta de unicitatea farmecului sau.
Cateva detalii tehnice

Studio-ul meu foto este reprezentat de un spatiu redus de circa 12m2 parte a unui apartament fara pretentii. Acesta ofera insa toate caracteristicile profesionale de care este nevoie:  2 blitzuri digitale de 600W, un blitz analogic portabil de 300W, 2 blitzuri de background 80W, lumina continua oferita de 2 lampi cu halogen de 500W si o lumina rece tip daylight fluorescenta de 600W, suport cu 2 fundaluri de carton alb si gri,  fundal textile negru, chroma green si altele, beauty-dish de 70cm cu grid, un softbox de 40x180cm, un softbox octogonal de 120cm, blenda de studio cu suport 90x180cm, blenda 120x180cm, blenda portabila rotunda de 120cm si ovala de 80cm, 2 umbrele de 105cm, boom stand, trepied si numeroase  alte accesorii.
 
 
 

 
Daca va plac fotografiile mele si doriti sa imi pozati ca model (chiar fara sa mai fi incercat  vreodata  aceasta), ma puteti contacta. Este  preferabil sa va informati despre cum decurge o sedinta foto aici si a fi model aici. Includeti cateva fotografii care va reprezinta impreuna cu datele personale si expuneti in cateva cuvinte ce asteptari aveti de la mine ca fotograf, si fotografiile dorite.

 
Pentru orice propunere de colaborare astept sa ma contactati pentru a discuta amanuntele si a obtine impreuna un consens asupra beneficiilor de ambele parti.
 

C.S.
 
 
 

 O parte din fosta mea colectie Canon (in prezent lucrez cu aparatura Nikon):